Atentatele de la Paris- un adevăr sau o minciună

Standard

Stiu ca toată lumea a epuizat deja subiectul si sincer sa fiu mă bucur ca au făcut-o, am scăpat de toată frenezia din media pe acest subiect. Dar… care sunt șansele ca totul sa fi fost o minciună ? Care sunt șansele ca totul să fi fost lucrat, regizat ?

Știu că dintotdeauna la orice subiect care a cuprins o scară planetara sau nu, au existat și conspirațiile, nu am vrut să cad in capcana asta, nu am vrut să cred ca tot ce se intâmplă in jurul meu este o conspirație, dar dacă am fost cu toții martorii uneia in data de 6 ianuarie 2015. Motivul?

De ce cineva ar inscena un atentat? De ce  efectivul unui stat ar permite si orchestra așa ceva ? Simplu, se doreste de ani de zile inăsprirea legilor de control și supraveghere a cetățenilor. De ce să impună statul o astfel de lege cand te poate face sa ți-o doresti chiar tu. „E pentru binele tau, nu fii cretin, lasa-ne sa-ti controlam viața iar astfel iți promitem noi că n-o sa mai vină doi amețiți cu Kalasnikovul in mijlocul Parisului sa atenteze la siguranta ta”. Asta e ideea de bază. In dorinta de se implementa o astfel de lege e posibil să se fi facut  sacrificii, si anume cele 12 persoane ucise si alte cateva milioane terorizate.

Dar să nu uitam nici de media care a jucat un rol decisiv. Am urmărit pas cu pas in direct desfașurarea evenimentelor pe intreg mapamondul. Am asistat la o sensibilizare a intregii lumi cu privire la victimele redacției publicației de satiră Charlie Hebdo, la mesaje de susținere, la o frenezie totală in direct la tv si in mediul online. In tot acest timp in care lumea lumea jelea victimele atentatului de la Charlie Hebdo, in Nigeria se producea un atentat de proportii in care iși pierdeau viata peste 2000 de persoane. De ce favorizează presa doar anumite evenimente ? De ce ne sunt prezentate obsesiv anumite evenimente in timp ce altele rămân in umbră? De ce nu interesează pe nimeni moartea a 2000 de persoane ? De ce ? Pentru că Nigeria nu se află in lumea care contează, pentru că nu contează pentru nimeni ce se intampla cu nigerienii.

Suntem bombardați de media, ajungem astfel sa ne creem opinii, idei care nu mai sunt ale noastre, sunt ale lor. Ne depersonalizam devenim comuni si cu o mentalitate colectivă, o turmă. Asta se dorește, o turmă care să pască intotdeauna in interesul lor, care poate fi controlată, despre care stiu absolut totul si care nu poate avea opinii.

http://video-play.ro/atacul-de-la-charlie-hebdo-fost-facatura-urmariti-acest-filmulet-care-sa-va-puna-pe-ganduri/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s