LA NĂVODARI NU SE VA CONSTRUI NICIUN DEPOZIT DE DEȘEURI!

Standard

10301597_585183931620785_2192411148045230072_n                                                             Dumitrascu Costel Aurelian

Dragi cetățeni ai orașului Năvodari și nu numai, suntem în anul 2015, avem acces la toate informațiile cu un singur click, haideți să încercăm să nu ne mai lăsăm prostiți.

În mandatul său de primar, Dorel Calapod i-a eliberat italianului Roberto Vicentelli un certificat de urbanism ILEGAL, un certificat care atesta un drept de proprietate inexistent al firmei SC Ecological Center, un certificat eliberat fără avizul Autorității Aeronautice Române și fără a respecta Planul de Urbanism Zonal, toate acestea fără să respecte o hotărâre de consiliu local din 2005 care interzicea amplasarea oricărui centru de deșeuri la noi în oraș.

Cu ajutorul acelui certificat ILEGAL Roberto Vicentelli și-a scos toate avizele de care avea nevoie pentru a construi depozitul de deșeuri. Toate instituțiile care i-au eliberat avizele (printre care și avizul de mediu) nu știau că acel certificat de urbanism este ILEGAL.

În 2010, când primar era Matei Nicolae, Roberto Vicentelli a venit cu toate actele la primărie, cerând un certificat de construcție. Matei Nicolae a refuzat acest lucru iar Roberto Vicentelli a mers în instanță, chiar reușind să câștige datorită avizelor care i-au fost eliberate LEGAL, fiindcă instituțiile care le-au eliberat nu știau că el s-a folosit de un certificat de urbanism ILEGAL.

În 2012, văzând că a câștigat în instanță cu primăria Năvodari, dar tot nu i se eliberează certificatul de construcție al depozitului de deșeuri, firma SC Ecological Center a mers la CEDO.

Ceea ce mulți nu înțeleg este faptul că CEDO nu a judecat cazul, ci doar au cerut ca să fie respectată decia judecătorească românească din 2012, adică decizia prin care italianul Roberto Vicentelli a câștigat procesul cu primăria Năvodari datorită avizelor dobândite pe nedrept.

Însă, ceea ce nu știa CEDO este faptul că acea hotărâre a instanței românești nu mai exista, ea fiind desființată între timp de o altă hotărâre a ÎCCJ în anul 2014, când au fost condamnați fostul primar Dorel Calapod și italianul Roberto Vicentelli!

GREȘEALA aparține reprezentanților Primăriei Năvodari care nu au anunțat la MAE despre anularea acelei decizii, iar MAE la rândul lor să anunțe mai departe la CEDO. Cum cei de la CEDO nu știau că acea hotărâre a fost anulată, i-au dat câștig de cauză lui SC Ecological Center.

Nu este nevoie să facem petiții, nu este nevoie să ieșim iarăși în stradă. Primăria Năvodari trebuie să atace în instanță hotărârea CEDO, o să câștige GARANTAT, după care vor trimite hotărârea la MAE care o vor trimite mai departe la CEDO unde se va anula hotărârea de la CEDO prin care câștig de cauză a avut SC Ecological Center. Simplu!

Ceea ce m-a dezgustat a fost reacția domnului Florin Chelaru și a consilierilor locali care în loc să-și ASUME GREȘEALĂ fiindcă nu au informat de atâta timp la MAE despre anularea acelei hotărâri, datorită căreia CEDO a dat câștig de cauză lui SC Ecological Center, au preferat să sperie cetățenii orașului Năvodari și să încerce să-și acopere eșecurile din ultima perioadă cu acest subiect, au amenințat cu demisia în caz că nu reușesc să oprească construirea acelui depozit de deșeuri, deși știau că nu va avea cum să se mai construiască, iar când totul se va termina iar hotărârea de la CEDO va fi anulată, ei vor poză în mari martiri ai orașului.

Îmi cer scuze că aleg să fiu un om informat și nu mă las manipulat. Sper ca și ceilalți locuitorii ai orașului Năvodari să facă la fel!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s